Lievance z cícera, kyslej kapusty a zemiakov

«Späť

Rozpis na 20 kusov

  • 1 konzerva prepláchnutého cícera, zmixovaného alebo pomletého na hustú pastu
  • 1 šálka posekanej kyslej kapusty
  • 1 šálka zmixovaných surových zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku posekaného na hrubo
  • 1 čajová lyžička majoránu
  • 2 polievkové lyžice špaldovej múky
  • čierne korenie
  • morská soľ
  • olej na pečenie

Postup
V hlbokej mise zmiešame zmixovaný cícer, posekanú kyslú kapustu, zmixované zemiaky i so šťavou.
Hmotu dochutíme posekaným cesnakom, majoránom, soľou a korením a ak je riedka, zahustíme ju špaldovou múkou.
Rozohrejeme panvicu, jamky potrieme olejom a plníme dvoma lyžicami hmoty, ktorú pečieme, až kým sa odliepa od panvice. Lievance obrátime a dopečieme.
Podávame so zeleninovým šalátom a niektorým z dressingov.

Potrebné nástroje/náradie

  • hlboká misa
  • panvica na lievance (nie je podmienkou)
  • ponorný mixér
  • nôž a doska na krájanie

Čas prípravy: 25 minút

Poznámka kuchára
Hmotu môžete vyliať na plech a upiecť v rúre, pri 170° C za 25 minút. Základný recept môžete vylepšiť pridaním húb, uvarenej ryže natural alebo uvarenej pšenice.

Poznámka lekára
Na toto by som sa nechal pozvať, aj keď sú v tom zemiaky. Veď raz za čas si ich môžeme dať všetci. Ale, ak mám prísť, tak si do toho veľmi pekne prosím aj tú ryžu natural.

Zdroj:
© Ambulancia klinickej výživy
www.akv.sk

(Tento a ďalších viac ako 150 receptov na jedlá z celého sveta, ktoré sa dajú pripraviť za 20 minút, nájdete kuchárskejknihe Igora Bukovského a šéfkuchára Paľa Liptáka "Hneď to bude".)